Dragutin Korošec na čelu Sekcije ljekarni unutar Udruge poslodavaca u zdravstvu

Udruga poslodavaca u zdravstvu krovna je udruga javnih zdravstvenih ustanova Hrvatske, koja koordinira i objedinjava interese i zastupa te predlaže rješenja za rješavanje problema putem pravnih i ekonomskih savjeta, te savjeta iz područja zdravstvenih ustanova u odnosima sa Ministarstvom zdravstva, HZZO-om, i strukovnim komorama i udruženjima iz područja javnog zdravstva.

U sklopu udruge djeluje sekcija bolnica, domova zdravlja, ljekarni, zavoda za javno zdravstvo, te ustanova i privatnih djelatnika zdravstvene njege u kući i poliklinika. Krajem ožujka na Skupštini Sekcije ljekarni za predsjednika Izvršnog odbora Sekcije ljekarni imenovan je ravnatelj Županijskih ljekarni Koprivnica mr.sc. Dragutin Korošec.

Osnovni motiv za prijedlog i imenovanje mr. sc Dragutina Korošeca na tu funkciju je dosadašnji stručni rad i rasprave na nizu skupova i stručnih savjetovanja u Udruzi poslodavaca u zdravstvu i Sekciji ljekarni. Dužnost novog predsjednika bit će koordiniranje rada i rješavanje problematike ljekarni (uz pomoć stručnih tijela Udruge poslodavaca u zdravstvu) s nadležnim tijelima u zdravstvu na nivou Hrvatske, te učešće u radu u tijelima udruge zdravstvenih ustanova Hrvatske.