Radovi na PŠ Peteranec u završnoj fazi

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota u pratnji načelnika Općine Peteranec Krešimira Matijašića te izvođača radova obišli su Područnu školu Peteranec gdje su u tijeku završni radovi.

Područna škola „Fran Galović“ Peteranec nalazi se u sastavu Osnovne škole „Fran Koncelak“ Drnje, a polazi je 63 učenika u 4 razredna odjela. Načelnik Matijašić napomenuo je kako je škola bila u derutnom stanju, a osnovni je problem bio u tome što su se kuhinja i kotlovnica nalazile u jednom prostoru, dok sanitarni čvorovi nisu bili primjereni suvremenim uvjetima nastave. Izrazio je zahvalnost Koprivničko-križevačkoj županiji što je krenula s projektom dogradnje, kojim će učenici konačno dobiti adekvatno mjesto za pohađanje nastave.

Župan je kazao kako je projekt nastavak ulaganja u sektor školstva, koji će i nadalje biti prioritet, te je dodao kako su konačni ciljevi ove investicije uvođenje jednosmjenske nastave te energetske uštede, nakon što se objekt svrsta u energetski razred B. Također je istaknuo i pozitivan demografski trend u Peterancu, koji svake godine ima sve više učenika, što je, uz procjenu struke, bio jedan od razloga za dogradnju škole.

Projektom je predviđena dogradnja dviju učionica, prostora kuhinje te sanitarnih čvorova, a u dijelu energetske obnove izvest će se toplinska ovojnica cjelokupne građevine, obnovit će se električne instalacije te instalacije slabe struje, vatrodojave i gromobranske instalacije. Vrijednost radova iznosi 2 milijuna i 300 tisuća kuna, a Općina Peteranec participira s udjelom od 750 tisuća kuna.

Služba ureda župana