Dovršava se postavljanje biciklističke infrastrukure u sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail

Na 8. sjednici Upravnog odbora projekta Amazon of Europe Bike Trail koja je održana virtualnim putem u četvrtak, 17. prosinca, partneri iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske i Austrije definirali su finalne korake provedbe projektnih aktivnosti. Aktivnosti projekta produljene su do 31. listopada 2021. godine, stoga su partneri razgovarali i o novim zadacima u dodanom šestomjesečnom razdoblju.

Projektni partneri prezentirali su održane aktivnosti u sklopu međunarodnih biciklističkih festivala koji su provedeni uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera, a u Koprivničko-križevačkoj županiji u kolovozu je održana biciklijadu „Z biciklinom na selo“ kao dio manifestacije „Šetnja kroz naivu“. Jedinstveni spoj podravske nematerijalne baštine i aktivnog biciklizma na radnom sastanku prezentirao je voditelj projekta za našu Županiju Vladimir Šadek. Također, osvrnuo se i na infrastrukturne radove na rutama Prelog-Koprivnica, Koprivnica-Đurđevac i Đurđevac-Pitomača.

Postavljanje informativnih tabli, prometne signalizacije i odmorišta na ruti u našoj Županiji je završeno, a uskoro se postavljaju i setovi za popravak bicikala uz odmorišta. Očekuje se i završetak infrastrukturnih radova u drugim partnerskim regijama uz rijeke Muru, Dravu i Dunav, a Koprivničko-križevačka županija je jedna od tri projektna partnera koji su završnoj fazi ove aktivnosti.

Nadalje, razgovaralo se i o razvoju budućeg Booking centra Amazon of Europe koji će omogućiti prezentiranje ugostiteljskih objekata na službenoj web stranici, ali i mogućnost rezervacije smještaja turista putem uspostavljene online platforme za rezervacije. Lokalnim iznajmljivačima smještajnih objekata omogućena je suradnja s Booking centrom koji će djelovati pod vodstvom austrijske tvrtke Trail Angels, a prodaja prvih aranžmana, rezervacija smještaja te jednodnevnih izleta i višednevnih aktivnih započet će u nadolazećoj godini.

Na sjednici su prezentirane i mogućnosti buduće održivosti projekta, a fokus je bio na projektima male vrijednosti kojima će cilj biti informirati, educirati i osvijestiti o potrebi zaštiti prirode, ključnih vrsta i staništa, uz naglasak na usklađenosti turističkih aktivnosti s očuvanjem prirode.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. svibnja 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3,176,000.00 €, podijeljenih između 15 partnera.

Više informacija možete pronaći na web stranici projekta, a aktivnosti možete pratiti i na Facebook (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Pretplatite se na Amazon of Europe Bike Trail newsletter kako biste primali najnovije vijesti!

Služba ureda župana