Doma za starije i nemoćne osobe proslavio dvadeseti rođendan

Svečanost obilježavanja 20 godina postojanja i rada Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je u petak 1. travnja pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora. Na svečanosti u prostorijama Doma prisustvovali su potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, saborski zastupnik Stjepan Milinković, župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan. Osim njih prisutni su bili članovi Upravnog vijeća Doma, te brojni drugi uzvanici i predstavnici ustanova s područja zdravstvene i socijalne skrbi.

Na samom početku ravnateljica Doma Vesna Križan zahvalila je Županiji kao osnivaču na potpori, te kratko podsjetila na najvažnije događaje i datume u dva desetljeća postojanja ustanove.

Župan Darko Koren je rekao da je iznimno ponosan na rad ove vrlo uspješne županijske ustanove, koja je primjer i uzor dobre brige i kvalitetne skrbi za starije. „Sada nam je najvažniji zadatak proširenje aktivnosti u Đurđevac i Križevce i sigurno nećemo odustati dok i to ne ostvarimo, a Domu ćemo i dalje biti podrška kao što smo to bili i do sada.“ rekao je Koren.

Prisutne je ispred Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pozdravila Željka Koluder Vlahinja, a na kraju svečanosti obratio se i potpredsjednik Sabora Josip Friščić.

„Svi koji ovdje dolaze prihvaćeni su otvorena srca i s puno ljubavi. To se osjeća i u entuzijazmu onih koji rade u ovoj ustanovi i zato ne čudi da su u 20 godina uspjeli napredovati do jedne od vodećih ustanova za skrb starijih u nacionalnim okvirima. Sada je na nama ostalima da radimo na proširenju kapaciteta. To nije ni hir ni kampanja već potreba. Želim vam sretan 20. rođendan i da slijedećih 20 godina ispred vas bude jednako uspješno.“ rekao je Josip Friščić.