Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije dobio 10 novih vozila

Vozni park Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije obnovljen je s 10 novih vozila za kućne posjete, čije je ključeve župan Darko Koren u četvrtak, 14. rujna simbolično uručio ravnateljici Doma Mariji Krajini.

Župan je kazao kako je ova godina obilježena ulaganjima u zdravstvo, istaknuvši kako su nedavno i „županijskom Zavodu za hitnu medicinu uručena tri najsuvremenija vozila, što pokazuje kontinuiranu brigu za ovaj sustav“. Adekvatna vozila osnovno su sredstvo pružanja usluga Doma zdravlja, dodao je župan, a zaposlenicima će omogućiti da svoj posao obavljaju još kvalitetnije, na korist pacijenata koji trebaju patronažne usluge.

Ulažemo u sve naše županijske zdravstvene ustanove kako bi doprinijeli boljoj i dostupnijoj zdravstvenoj usluzi za građane, a posebno moram pohvaliti pozitivne poslovne rezultate Doma zdravlja, koji su ogledalo generalne slike kvalitetnog i efikasnog zdravstvenog sustava u Županiji.“, zaključio je župan.

Ravnateljica Krajina izrazila je zadovoljstvo osvježenjem voznog parka te je zahvalila Županiji na podršci, pojasnivši: „Nabavili smo deset vozila marke Fiat Panda u iznosu od 800 tisuća kuna, što je bilo nužno jer su stara vozila bila zaista dotrajala te smo imali problema s njima u zimskim uvjetima. Većina njih već je na terenu, u našim ambulantama na području koje pokrivamo.

U razdoblju od 2007. do 2016. godine u Dom zdravlja uloženo je ukupno 22.236.536,00 kuna, od čega 17.629.278,00 kn decentraliziranih sredstava te 4.607.258,00 kuna izvornih županijskih sredstava.