Dogovorena izgradnja rotora u Kloštru Podravskom

Zamjenik župana Darko Sobota, ravnatelj ŽUC-a Krešimir Janach, Stjepan Marković iz Hrvatskih cesta Varaždin, načelnik Policijske postaje Đurđevac Krunoslav Karas, načelnik Općine Kloštar Podravski Martin Debeljak  i njegov zamjenik Branko Špiranec sastali su se u četvrtak 8. ožujka u prostorijama Općine Kloštar Podravski.

Tema razgovora bila je cestovna problematika s naglaskom na rješenje raskrižja državne ceste D2 i županijske ceste u središtu Kloštra (Trg Svete Obitelji) zbog učestalih nesreća na toj točki. Sudionici sastanka složili su se da je najbolje na tom mjestu izgraditi kružni tok prometa.

Prostora za takvo rješenje ima te je zaključeno da se odmah priđe realizaciji izrade projektne dokumentacije, kako bi se do kraja ljeta uspjela pribaviti potvrda glavnog projekta. Paralelno s time Općina će riješiti problem s instalacijama u zemljištu, ukoliko ih treba zamijeniti ili postaviti neke nove.

Izgradnju će financirati Hrvatske ceste i ŽUC u jednakim omjerima, a očekuje se da će ovaj zahvat koštati do 1,5 milijun kuna.