Dogovoren daljnji proces razvoja projekta Amazon of Europe Bike Trail

U Svetom Martinu na Muri prošlog tjedna je održan peti sastanak Upravnog odbora projekta Amazon of Europe Bike Trail, kojem su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali članovi projektnog tima Vladimir Šadek, Snježana Babok Grgić i Marinela Ćurčić.

Na sastanku su predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada te daljnji proces razvoja projekta. Dogovarano je osnivanje booking centra za rutu Amazon of Europe Bike Trail, koji će biti jedinstveni alat turističke ponude u svrhu razvoja biciklističkog turizma uzduž rute koja prati Muru, Dravu i Dunav. Također, krajnji proizvod projektnih aktivnosti po završetku Projekta odnosi se i na postavljanje informativnih tabli i znakova za lakšu orijentaciju domaćih i stranih turista, čemu će pridonijeti i materijali s opisom, uputama i obrazloženje pojedinih etapa rute.

Sudionici sastanka istaknuli su važnost zaštite okoliša kao i balans razvoja turizma i očuvanja prirode, posebice po završetku projekta koji će rezultirati sa ukupno 330 važnih točaka ucrtanim na mapi rute, uključujući ugostiteljske objekte sa smještajnim kapacitetima, prirodnom i kulturnom baštinom kao i ostalim važnim središtima pojedinog geografskog područja. Predložene su mjere i rješenja za osiguranje petogodišnje održivosti projektnih rezultata, dok će potrebni koraci biti konkretizirani na slijedećem sastanku projektnih timova u lipnju ove godine.

Amazon of Europe je trogodišnji projekt financiran sredstvima programa Interreg Danube čije aktivnosti su orijentirane na zaštitu prirode i okoliša uzduž biciklističke rute te razvoj aktivnog biciklizma i održivog  turizma.

Koprivničko-križevačka županija partner je u ovom projektu koji povezuje pet europskih država u cilju održivog ekonomskog razvoja regija temeljnog na valorizaciji prirodnih i kulturnih resursa uspostavom zajedničke biciklističke rute. Održiv biciklistički turizam na području Europske Amazone, prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, fokusiran je i na očuvanje prirode i zaštitu okoliša.

Služba ureda župana

 

Više informacija možete pronaći na web stranici projekta, a aktivnosti možete pratiti i na Facebook (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Pretplatite se na Amazon of Europe Bike Trail newsletter kako biste primali najnovije vijesti!
Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. svibnja 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3,176,000.00 €, podijeljenih između 15 partnera.