Dogovara se nastavak suradnje s francuskom regijom Akvitanijom

Koprivničko-križevačka županija ima potpisan sporazum o suradnji s francuskom regijom Akvitanijom, odnosno njenom agencijom za međunarodnu suradnju Interco Aquitaine. Radi dogovora o mogućnostima daljnje suradnje i zajedničkoj realizaciji projekata u srijedu, 2. ožujka u Koprivnici je održan sastanak s predstavnicima tvrtke Promosalons, podružnice za Hrvatsku. Ova tvrtka bavi se promocijom francuskih sajmova u regiji jugoistočne Europe, te je njenim posredovanjem i došlo do povezivanja s francuskom regijom čije je sjedište u Bordeauxu.

Goste je primio zamjenik župana Darko Sobota koji je istaknuo želju za suradnjom na području poljoprivrede, prvenstveno vinogradarstva i voćarstva budući da je Akvitanija svjetska sila u ovim privrednim granama. Već je prethodno dogovoreno povezivanje LAG-a Podravina s LAG-om iz Akvitanije, koje bi trebalo rezultirati zajedničkim projektom preko kojeg će francuski stručnjaci educirati proizvođače iz naše Županije, koji će pak imati priliku i iz prve ruke učiti o tehnologiji proizvodnje u Akvitaniji.

Predstavnici Promosalonsa su isto tako ponudili Županiji nastup na sajmu Vinitech u Bordeauxu, najvećem svjetskom sajmu vinogradarstva. Na sajmu bi proizvođačima bio osiguran besplatan izlagački prostor, te bi to bila prilika za prve aktivnosti u sklopu suradnje između LAG-ova.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove