Događanja u knjižnici od 22. do 26.8.2016

U tjednu od 22. do 26. kolovoza 2016. godine u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica očekuje Vas redovita pričaonica za djecu predškolske dobi, igraonica na Playstationu i radionica Mreža plus za djecu, a za odrasle Zdravstveni susret pod suncobranima s temom „Ples – jedan od oblika tjelesne aktivnosti“.

U ponedjeljak 22.8.2016. od 17.30 do 18.30 sati u Dječjem odjelu održat će se redovita pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Pričaonicu će voditi odgajateljica Marta Kečanović, a čitat će priču „Najljepša stonoga sunčanih vrtova“.

U srijedu 24.8.2016. od 11.00 do 12.30 sati u Dječjem odjelu će se održati igranje video igara na Playsationu pod voditeljstvom knjižničarke Ide Gašpar.

U četvrtak 25.8.2016. u 13 sati u Dječjem odjelu održat će se radionica Mreža plus tj. radionica informatičke i informacijske poduke djece s naglaskom na korisne web 2.0 alate. Radionicu će održati knjižničarke Dječjeg odjela.

U petak 26.8.2016. u 10.00 sati na terasi ispred knjižnice (u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska) održati će se posljednji Zdravstveni susret pod suncobranima u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica pod temom „Ples – jedan od oblika tjelesne aktivnosti“. Predavanje će održati Paula Hrpalo – voditeljica sportsko-rekreativne grupe u Klubu za starije osobe „Mariška“. Ples, tj. plesni pokreti pozitivno utječu na mišićno koštani i kardio-vaskularni sustav. Plesnim pokretima razvijamo bolju fleksibilnost, koordinaciju, ravnotežu, jačaju se mišići trupa, nogu i ruku, poboljšava se opća pokretljivost i povećava potrošnja energije. Osim općeg stanja, poboljšava se koncentracija, raspoloženje i lakše se uklanjaju svakodnevni stresovi.

Petar Lukačić