Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 7. prosinca do 12. prosinca 2015.

U tjednu od 7. do 12. 12. 2015. u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ održat će se posebna, Blagdanska pričaonica za predškolsku djecu, ali i vrlo zanimljiva tribina na kojoj će se govoriti o aktualnom društvenom problemu – korupciji te prevenciji i borbi protiv nje mehanizmima civilnog nadzora. Osim toga, knjižnica će i ovog prosinca prirediti susret sa svojim najčitateljima i prigodno ih nagraditi. No, krenimo redom.

U ponedjeljak 7. prosinca od 16.30 do 18.00 sati u dječjem odjelu Knjižnice za predškolce od 4 godine nadalje bit će održana Blagdanska pričaonica na kojoj će voditeljica Branka Grudić mališanima čitati priču Krispin, praščić koji je imao sve.

U utorak 8. prosinca 2015. godine u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije (9. prosinca) bit će održana tribina „Prevencija i borba protiv korupcije mehanizmima civilnog nadzora“. Na tribini koja je organizirana u suradnji s Antikorupcijskim povjerenstvom Koprivničko-križevačke županije gostovat će dr. sc. Livia Kardum, članica Upravnog odbora Transparency Internationala Hrvatska i sveučilišna profesorica (umjesto najavljivane mr. sc. Davorke Budimir, predsjednice Transparency Internationala Hrvatska). Pozivamo sve zainteresirane da dođu na ovu tribinu i doznaju kako prevenirati i kako se boriti protiv ovog važnog i velikog društvenog problema.

U subotu 12. prosinca knjižničari priređuju susret s najčitateljima tiskanih i zvučnih knjiga u 2015. godini na kojem će korisnicima Dječjeg odjela, Odjela za odrasle te Stručno-znanstvenog odjela koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini posudili, pročitali ili odslušali najveći broj knjiga, biti uručena priznanja i nagrade. Osim čitatelja tiskanih knjiga u više različitih kategorija (najčitatelj hrvatske književnosti, svjetske književnosti, stručno popularne literature, najčitatelj student i najčitatelj srednjoškolac) i slušatelja zvučnih knjiga koje Knjižnica tradicionalno nagrađuje, ove će godine biti nagrađeni i korisnici koji su posudili najviše stripova, najkorisnik Stručno-znanstvenog odjela, korisnik koji je posudio najviše filmova i najkorisnik Glazbene zbirke. U prigodnom programu sudjelovat će učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice. Susret će biti održan u 10 sati u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice.

Maja Krulić Gačan