Dodjela nagrade „Josipa Vancaš za dobrotvorku godine“

U Multimedijalnoj dvorani muzeja Mimara u Zagrebu, 10. prosinca po peti je puta održana svečanost proglašenja i dodjele nagrade „Josipa Vancaš za dobrotvorku godine“, a u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva (ZAMAH).

Nagrada za dobrotvorku godine dodjeljuje se ženi koja svojim djelovanjem pridonosi jačanju uloge žena u društvu, pozitivno utječe na život šire društvene zajednice, sudjeluje u dobrotvornim akcijama, daje doprinos za javnu dobrotvornu akciju, potiče i usmjerava druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici te potiče druge osobe da postanu dobročinitelji.

Iz Koprivničko – križevačke županije kandidatkinja za ovogodišnju dobrotvorku godine bila je i Marija Mraz, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“, članica Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije i članica koordinacijskog odbora „Zdravi grad“ Koprivnica. Svojim radom u području civilnog društva doprinosi boljem položaju osoba s invaliditetom, a potaknula je i brojne društvene promjene u lokalnoj zajednici zbog čega je 2013. godine dobila Zahvalnicu Koprivničko – križevačke županije za uspjehe u radu i postignute zasluge na području socijalne podrške unapređivanja kvalitete življenja osoba s invaliditetom. Iako je i sama osoba s invaliditetom, svojom pozitivnošću uspjela je senzibilizirati, ali i informirati zajednicu o osobama s invaliditetom te pokrenuti brojne infrastrukturne projekte.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.