Dodijeljena Uvjerenja o osposobljenosti voćarima i gerontodomaćicama

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje upriličena je svečana podjela Uvjerenja o osposobljenosti kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Riječ je o nezaposlenim osobama evidentiranim na Zavodu za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije koji su se u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica osposobljavali za voćare i gerontodomaćice.

Voditeljica Odjela za obrazovanje Ksenija Krušelj iskazala je zadovoljstvo uspješnim rezultatima polaznika  naglasivši važnost praktične nastave koja im je omogućila da primijene stečena stručna znanja. Pored toga, zahvalila je svima na podršci posebno Klubu za starije osobe Mariška i Hrvatskom crvenom križu Gradskom društvu Križevci „što su se pobrinuli da gerontodomaćice vide što ih očekuje u daljnjem radu“, a zahvalila se i brojnim OPG-ovima koji su „budućim voćarima omogućili da vide kako izgledaju uzorni voćnjaci“.

Prigodne riječi uputio je i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Josip Nakić Alfirević posebno zahvalivši Županiji „što dubinski prepoznaje potrebe naših građana u zajednici“ te Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na suradnji.

Čestitke svim polaznicima uputio je i zamjenik Pal te pri tom naglasio uspješnu suradnju između Županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica te zahvalio na dugogodišnjem partnerskom odnosu.

Valja istaknuti da je na području Koprivničko-križevačke županije osposobljeno ukupno 16 gerontodomaćica i 12 voćara koji su primili Uvjerenja o osposobljenosti koja su dodijelili  zamjenik Pal i ravnatelj Nakić Alfirević.

Služba ureda župana