Dodijeljena priznanja najuspješnijim sportašicama, sportašima i sportskim ekipama grada Koprivnice za 2018. godinu

U organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice u petak, 8. veljače održano je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Grada Koprivnice za 2018. godinu, kojemu su u ime Županije prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na samom početku dodijeljena su priznanja povodom 20. obljetnice Male sportske škole i to njezinom inicijatoru Ivanu Palu, zamjeniku Ljubiću i Marini Tomac-Rojčević. Priznanja sportašima zatim su uručili su predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević, gradonačelnik Mišel Jakšić te predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal.

Titulu najuspješnije sportašice osvojila je Ivana Babić iz Streljačkog športskog kluba Podravka, a najuspješnijim sportašem proglašen je Ivo Matić iz Auto i karting kluba Podravina. Najuspješniji sportski par je tandem seniora iz Športskog kuglačkog kluba Podravka.

Najuspješnija ženska sportska ekipa u 2018. godini je Rukometni klub Podravka Vegeta, dok je u muškoj konkurenciji tu titulu ponijela seniorska ekipa Športsko ribolovnog kluba Šoderica. Najperspektivnija sportašica je Katarina Kerečin iz Ronilačkog kluba Šoderica, a najperspektivniji sportaš Valent Delimar iz Hrvačkog kluba Podravka. Među perspektivnim parovima, štafetama ili posadama priznanje su dobili članovi štafete mlađih juniorki 4×50 m bifins Ronilačkog kluba Šoderica, a najuspješnija perspektivna ženska ekipa su kadetkinje Rukometnog kluba Podravka. U muškoj konkurenciji najboljima su proglašeni kadeti Streljačkog športskog kluba Podravka.

Iva Šola najuspješnija je sportašica s invaliditetom, Ivica Ferenčić najuspješniji je među sportašima s invaliditetom, a oboje su članovi Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina. U ekipnoj konkurenciji priznanje je osvojila Kuglačka ekipa Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Podravina.

Proglašen je i zaslužni sportski djelatnik Boris Kapusta, a za iznimna postignuća u sportu u prošloj godini nagrađeni su Anja Slavinić, Leon Zelenko, Luka Jambreuš, Borna Lončarić i Jan Tisaj.

Služba ureda župana