Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec održalo 126. redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec u subotu, 18. veljače održalo je 126. po redu godišnju skupštinu kojoj je prisustvovao stručni suradnik za zaštitu i spašavanje Stjepan Behin.

U ime Koprivničko-križevačke županije zahvalio je članovima DVD-a Sigetec na aktivnostima u protekloj godini te istaknuo podršku Županije u radu cjelokupnog županijskog vatrogasnog sustava kako u nabavi opreme, tako i u financijskoj pomoći u održavanju značajnih obljetnica društava.

U radnom dijelu skupštine prezentirane su prošlogodišnje aktivnosti kroz Izvješće o radu i Financijsko izvješće, te je predložen Plan rada za 2017. godinu.

DVD Sigetec broji 64 punoljetna člana, od toga zastupljenost žena iznosi 27 posto, a broji i 30 maloljetnih članova starosti od 6 do 16 godina. Zajedničkim radom u protekloj godini proveli su 6 radnih akcija uređenja okoliša i unutrašnjih prostora Društvenog doma. Istaknuta je i suradnja s Područnom školom Sigetec i vrtićom Potočnica prilikom koje su se učenici upoznali s vatrogasnom opremom. Također, članovi Društva prisustvovali su nizu društvenih događanja te na međunarodnom natjecanju u PGD Hajdoše u Sloveniji.

U prošloj godini, Upravni odbor DVD Sigetec donio je i odluku o opremanju voznog parka, kao i kupnji vatrogasne opreme. Ovu odluku financijski je pomogla i Koprivničko-križevačka županija te je za kupnju autocisterne Scania osigurala 30 tisuća kuna.

Služba ureda župana