Dobitnik Zlatne povelje „Suncokreta ruralnog turizma“ Sunčano selo Jagnjedovec proslavilo 20. obljetnicu postojanja

Nakon što je prošle godine na prijedlog Koprivničko-križevačke županije nominirano na natječaju „Suncokret ruralnog turizma“ koji provodi udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, Sunčano selo Jagnjedovec primilo je Zlatnu povelju u kategoriji Poduzetnici u ruralnom turizmu.

Veliko priznanje za Sunčano selo stiglo je uz proslavu 20. obljetnice postojanja i uspješnog djelovanja, a tom je prilikom zamjenik župana Ratimir Ljubić zahvalio osnivačima Heleni i Davorinu Hećimoviću, kao i vlasnici Lani Kovač, na doprinosu razvoju turizma Koprivničko-križevačke županije te čuvanju kulturne baštine.

Helena Hećimović naglasila je kako uspjeh Sunčanog sela, koje je prepoznato kao omiljeno odredište za izlete i uživanje u prirodi, prije svega leži u činjenici da je to obiteljski posao, koji je pomno stvaran i nadograđivan tijekom godina, a brojne nagrade i priznanja dokaz su da su na pravom putu. Također je zahvalila svima koji su nam bilo koji način bili uključeni u razvoj Sunčanog sela, posebno istaknuvši nagrade Zlatnu povelju „Suncokreta ruralnog turizma“, Simply the best te standarda Okusi Podravine, projekta koji provodi Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Nakon uvodnih riječi, krenulo se u razgledavanje imanja i bogate etno zbirke raznih uporabnih predmeta, a zatim su gosti mogli uživati u domaćoj gastronomskoj ponudi i autohtonim podravskim jelima.

Služba ureda župana