Dječji vrtić „Smiješak“ proslavio 19. rođendan

Koprivnički Dječji vrtić „Smiješak“ završnom je priredbom u dvorani Domoljub proteklog vikenda svečano obilježio svoj 19. rođendan, a proslavi je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je mališanima iz najstarije skupine poželio mnogo sreće u daljnjim izazovima u školskim klupama, dok je zaposlenicama vrtića čestitao  na trudu, kreativnosti i predanom radu.

Glave teme proslave bile su glazba i igra, dvije najvažnije dječje aktivnosti, a u maštovitom programu djeca su pjesmom, plesom, recitacijama i igrokazima publiku provela kroz povijesna razdoblja te pokazala što su sve naučila u vrtiću.

Dječji vrtić “Smiješak” Koprivnica započeo je svoj rad i djelovanje 1998. godine kao prvi privatni vrtić u gradu Koprivnici i Koprivničko-Križevačkoj županiji. Danas brine o 96 mališana, a od samog početka vrtić djeluje po principu “otvorenih vrata” te na taj način omogućava i potiče komunikaciju i sinergiju djece različite dobi. Provode mnoge radionice i projekte te se uključuju u sve gradske društvene, kulturne i sportske manifestacije, za što su dobili brojna priznanja, primjerice zlatne medalje na olimpijskom festivalu, a djecu se potiče i na humanitarne aktivnosti te na ekološku osviještenost.

Programu su još prisustvovali zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, ravnateljica vrtića Eva Trošelj, utemeljitelji vrtića Marija i Matija Dolenec, predstavnici ustanova i udruga te brojni roditelji i prijatelji.

Služba ureda župana