Delegacija Virovitičko-podravske županije u posjetu Županijskoj upravi

Delegacija Virovitičko-podravske županije predvođena županom Igorom Androvićem i zamjenikom župana Marijom Klementom u petak, 8. veljače posjetila je Županijsku upravu gdje su ih na radnom sastanku dočekali župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima.

Župani Koren i Andrović razgovarali su o nastavku uspješne suradnje, koja se prije svega odnosi na međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo na kojemu već godinama svoje proizvode i usluge uspješno predstavljaju poduzetnici i obrtnici iz Koprivničko – križevačke županije. Župan Andrović predložio je produbljivanje te gospodarske suradnje na način da Koprivničko-križevačka županija sljedeće godine postane županija partner Sajma, a bilo je riječi i o povezivanju preko projekata prekogranične suradnje.

Dvije županija odlično surađuju i po pitanju prometne infrastrukture, a župani Koren i Andrović nedavno su obišli novoasfaltiranu cestu koja spaja Malu Črešnjevicu i Kozarevac koja će značajno doprinijeti povezanosti dviju županija, kako kroz župe Varaždinske i Požeške biskupije, tako i kroz otvaranje novih mogućnosti za razvoj turizma.

Na kraju sastanka, župan Koren je županu Androviću i suradnicima zahvalio na dolasku i dosadašnjoj suradnji te su dogovoreni novi sastanci na kojima će biti riječi o realizaciji planiranih aktivnosti.

Služba ureda župana