Delegacija regije Fier u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji

Povodom Dana županije, u Koprivnici je prošlog vikenda boravila delegacija regije Fier iz Republike Albanije predvođena njihovim županom Vangjelom Ndrekaom. Tom su prilikom župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal i županijski predstavnik Albanske nacionalne manjine Memet Ristemi organizirali prijem na kojem su sa gostima pričali o strateškim ciljevima razvoja Županije, regionalizaciji, ali i o suradnji županija na gospodarskom, obrazovnom i turističkom planu.

Nakon prijema u Županiji gosti su otišli u koprivničku gimnaziju „Fran Galović“ gdje ih je dočekao ravnatelj Vjekoslav Robotić. Nakon obilaska škole, ravnatelj Robotić detaljnije ih je upoznao sa prvom srednjom školom u Hrvatskoj koja je napravljena po načelu javno-privatnog partnerstva. Prema riječima ravnatelja, nalazi se među deset najboljih škola u Hrvatskoj, a posebna je pozornost posvećena jezicima i informatici. Učenici postižu zapažene rezultate na natjecanjima pa je ova škola druga u državi po sportskim uspjesima i prva po natjecanjima u znanju (od ukupno 404 srednje škole u Hrvatskoj). Na kraju susreta ravnatelj je predložio suradnju sa nekom školom u Albaniji i naglasio: „Uvijek treba ulagati u školstvo jer će vam se to višestruko isplatiti“.

U okviru posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji delegacija regije Fier je bila na svečanoj sjednici povodom Dana županije, na gimnazijskom talent showu i na manifestaciji Tradicija naših starih.

Odsjek za komunikacije i protokol