Delegacija Općine Šolta posjetila Županijsku upravu

Delegacija Općine Šolta, predvođena načelnikom Nikolom Cecić-Karuzićem, u petak, 14. rujna posjetila je Županijsku upravu gdje su ih dočekali župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota.

Nastavak je to odlične suradnje i zajedničkog projekta Općine Šolta i Općine Hlebine u kojemu se dalmatinska naiva, koju je predvodio Eugen Buktenica, želi povezati sa svojim ishodištem u Hlebinama. Naime, prošle su godine slikari dalmatinske naive zajedno s članovima Udruge hlebinskih slikara i kipara naive po prvi put u povijesti hrvatskog naivnog slikarstva zajedno stvarali, a kistove su udružili i ove godine na tradicionalnim Danima Eugena Buktenice. Manifestaciju je posjetio i župan Darko Koren kojim je tom priliko kazao kako je suradnjom otvoreno novo poglavlje u promociji naive, ali u daljnjem povezivanju dviju različitih, a opet bliskih regija.

Na sastanku je dogovoreno kako će se u promociju naive uključiti i županijska Turistička zajednica i to kroz projekt Pisanica od srca, a jedna od velikih pisanica, oslikanih u maniri naive, otputovat će upravo na Šoltu.

Prijateljski odnosi planiraju se dodatno učvrstiti potpisivanjem Povelje o suradnji s Općinom Hlebine, čime bi se na zajedničkim projektima nastavila suradnja i sa Županijom te regionalnim razvojnim agencijama.

Služba ureda župana