Delegacija Europske unije raspisuje natječaj za učenike srednjih škola „EU minuta“

U sklopu informiranja građana Republike Hrvatske o Europskoj uniji, Delegacija EU-a raspisala je video natječaj za učenike srednjih škola pod nazivom „EU minuta“. Cilj natječaja je potaknuti srednjoškolce na aktivno praćenje tema vezanih uz Europsku uniju i pristupanje Hrvatske u EU. Natječaj je otvoren do 15. travnja 2012, nakon čega će izabrani video klipovi biti stavljeni na javno glasanje.

Za sudjelovanje na natječaju učenici trebaju osmisliti i producirati originalan video sadržaj o Europskoj uniji u trajanju od jedne minute. Učenici mogu kreirati video klipove o EU općenito, zajedničkim politikama, programima, posebice onih koji se tiču mladih ili post-pristupnih fondova. Učenici također mogu osmisliti kreativne i šaljive video uratke na teme o budućnosti EU-a te kakve promjene EU donosi Hrvatskoj, ali i njima samima. Učenici se mogu prijaviti na natječaj u grupama od najviše tri učenika i mentora grupe.

Nakon završetka natječaja, 10 najboljih video klipova, koje će izabrati Evaluacijski odbor prema zadanim kriterijima, bit će dostupni na web stranici Delegacije EU-a na kojoj će biti omogućeno javno glasanje u razdoblju od 23. do 30. travnja 2012. Tri video klipa koja prikupe najviše glasova bit će proglašeni pobjednicima natječaja. Pobjednički klipovi bit će prikazani na koncertu "Ritam Europe" koji Delegacija EU-a organizira u svibnju povodom obilježavanja Dana Europe na jezeru Bundek u Zagrebu.

Veleposlanik Paul Vandoren, šef Delegacije EU-a, uručit će pobjednicima natječaja nagrade koje uključuju putovanje u jednu od Europskih prijestolnica kulture 2012. Guimarães u Portugalu, Flip video digitalne kamere, te elektronske čitače knjiga (e-book reader).

U privitku se nalaze poster i uvjeti natječaja.

Dokumenti za download

Uvjeti natječaja (40 KB)

Poster natječaja (1.4 MB)

Vesna Pribeg, dipl. iur.