Delegacija Crne Gore u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji

"Zahvaljujem gostima na dolasku i iskazivanju interesa za našu Županiju te se nadam kako je ovo tek prvi od mnogih budućih susreta.“

Nakon što su zajedno prisustvovali otvorenju izložbe Dimitrija Popovića u Područnoj školi Bakovčica, župan Darko Koren u Županijskoj je upravi ugostio Njegovu Ekscelenciju veleposlanika Crne Gore u Republici Hrvatskoj Boru Vučinića, prvog savjetnika u Veleposlanstvu Milovana Lučića, učitelja u Bakovčici i inicijatora cijelog događanja Radovana Kneževića, kao i samog umjetnika Popovića s obitelji.

Župan je gostima poželio dobrodošlicu te predstavio značaj i osnovne informacije o Koprivničko-križevačkoj županiji, s posebnim naglaskom na važnost poljoprivrede i prehrambene industrije, a bilo je riječi i o naivnoj umjetnosti.

 Iako je temelj Koprivničko-križevačke županije gospodarstvo, predvođeno našom perjanicom Podravkom, brinemo i o drugim segmentima, s time da treba posebno naglasiti ulaganje u obrazovanje i zdravstvo. Što se kulture i tradicije tiče, naivna umjetnost je naš brend koji nas je učinio poznatima diljem svijeta. Zahvaljujem gostima na dolasku i iskazivanju interesa za našu Županiju  te se nadam kako je ovo tek prvi od mnogih budućih susreta.“, kazao je župan.

Njegova Ekselencija veleposlanik Vučinić zahvalio je županu na pozivu te naglasio kako odnosi dviju susjednih zemalja, Hrvatske i Crne Gore, služe kao primjer odlične suradnje u ovom dijelu Europe: „Imamo mnogo prostora za suradnju. Osim kulturne, tu je i jedna druga dimenzija. Granica Hrvatske je za Crnu Goru granica Europske unije i jako nam je važno da se unaprijedi i gospodarska ili ekonomska suradnja. I granica NATO-a je još uvijek Hrvatska, nadam se još samo mjesec ili dva, a onda ćemo biti dio jedne zajedničke sigurnosne obitelji.

Župan i veleposlanik razgovarali su i o teritorijalnom ustroju te političkim prilikama u Crnoj Gori, kao i o ulasku u Europsku uniju, nakon čega su se svi zajedno uputili na ručak u Bakovčicu, gdje su nastavili druženje.

Prijemu su prisustvovali i prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mario Tomiša, prorektor za financije i poslovne odnose Sveučilišta u Osijeku Tomislav Mrčela, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje Ivana Stanić, ravnateljica OŠ „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja Mirela Mršić-Pavičić te predstavnici Podravke, kao i predstojnica Ureda državne uprave Elizabeta Repić Perković, pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat Pavlic te ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.

Služba ureda župana