Dani otvorenih vrata u udruzi „Latice“

Povodom Dana otvorenih vrata udruga koji organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, župan Darko Koren i dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić u četvrtak, 25. svibnja posjetili su Udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ u Koprivnici.

Uvijek veseli i kreativni članovi i vodstvo Udruge pričali su im o svojim aktivnostima, koje se provode kroz Klub „Latica“, Igraonicu „Dodir“ i Mlađi klub „Naši anđeli“. Doznali su kako članovi vode dnevnike o tome kako provode dane u Udruzi, kako uskoro planiraju na ljetovanje, a posebno je zanimljiv bio prikaz tkanja krpenih tepiha čime se bave u okviru projekta o očuvanju kulturne baštine. Vrijedno rade tijekom cijele godine, uz pomoć voditeljica programa Nevenke Fuchs i Josipe Rasinec koje nesebično ulažu svoje vrijeme i ljubav u podizanje kvalitete života članova.

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ djeluje od 1967. godine nastala je kao društvo stručnjaka (defektologa i liječnika) s ciljem što bolje skrbi za osobe s intelektualnim teškoćama, a postupno je prerasla u roditeljsku Udrugu te konačni današnji oblik dobiva 1987. godine od kada kontinuirano djeluje i Klub „Latica“.

Cilj Udruge je okupljanje djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s intelektualnim oštećenjem, njihovih roditelja, skrbnika i stručnih osoba sa svrhom poboljšanja kvalitete života ostvarivanja prava osoba s invaliditetom, organiziranja pružanja međusobne pomoći članovima Udruge na području Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, na temelju dobrovoljnosti članova. Svoje članove žele socijalizirati i osposobiti ih za samostalni život te tako provode brojne aktivnosti, primjerice školu kuhanja, kreativne radionice i radionice samozastupanja, odlaze na izlete te obrađuju vrt. Također osiguravaju rehabilitaciju za svoje članove, posebno za djecu s teškoćama u razvoju, kao i terapijsko jahanje te plivanje.

Pozivamo Vas da i danas posjetite prostorije Udruge „Latica“ u Herecegovačkoj ulici 1 u Koprivnici te u sklopu Dana otvorenih vrata osjetite veselje i kreativnost članova i vodstva Udruge.

Služba ureda župana