Dani Ivana viteza Trnskog

Ovogodišnje obilježavanje Dana Ivana viteza Trnskog u organizaciji Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika održava se u Koprivnici i Novigradu Podravskom. Već treću godinu zaredom ciljevi ove manifestacije su vrednovanje autora koji su u prijašnjim vremenima djelovali u Podravini i Prigorju. Dodjeljuje se nagrada i za najbolji neobjavljeni rukopis autora do 35 godina starosti, čime se daje prilika mladim autorima da steknu afirmaciju.

U petak 10. svibnja u Galeriji Koprivnica održan je književno-znanstveni kolokvij posvećen Đuri Sudeti i 110. obljetnici njegove smrti, a tom prilikom proglašen je i dobitnik nagrade „Ivan vitez Trnski“. Ovogodišnji dobitnik je Mario Kolar iz Molvi s radom „Nuspojave čitanja: književni eseji“, koji će za nagradu biti i objavljen u nakladi Društva.

Ispred Koprivničko-križevačke županije kao supokrovitelja, manifestaciji je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima. Predsjednica DHK-a Enerika Bijač zahvalila je Koprivničko-križevačkoj županiji za velik doprinos i društvu i ovoj manifestaciji, dok je zamjenik župana Pal svečano otvorio 3. Dane Ivana viteza Trnskog uz najavu skorog rješenja pitanja prostora našeg ogranka DHK-a.

U subotu 11. svibnja Dani Ivana viteza Trnskog nastavljaju se u Društvenom domu u Novigradu Podravskom, gdje će se održati književna večer s temom „U suglasju s Trnskim“.