Dani Hrvatske kulture u Lendavi

Suradnja Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije s HKD Pomurje iz Lendave, u susjednoj Sloveniji, započela je lanjske godine predstavljanjem naše županije na tradicionalnoj priredbi »Hrvatski bal« u Lendavi, a nastavila se ove godine kulturnom suradnjom. Naime, TZ KKŽ je predložila Zajednici kulturno-umjetničkih udruga KKŽ da u Lendavi organizira kulturni program kojim bi se domaćinima približila naša bogata tradicija.  

Tako su na petom po redu »Danu hrvatske kulture«, u organizaciji HKD »Pomurje«, publici predstavljena dva vrlo zanimljiva programa. Nakon svečanog otvorenja likovne izložbe »Podravski motivi«, Likovne sekcije 72 KUD-a »Podravka« iz Koprivnice uslijedio je koncert KUD-a «Petar Preradović« iz Đurđevca.  

Na izložbi je predstavljen 41 autor s 38 slika i 3 skulpture. Izložbu je otvorio predsjednik HKD-a » Pomurje« Đanino Kutnjak, a svečanosti je prisustvovao veliki broj umjetnika i predsjednica KUD-a »Podravka« gđa. Jadranka Lakuš.      

U devedesetminutnom koncertu članovi KUD-a » Petar Preradović« iz Đurđevca predstavili su se s četiri koreografije pjesama i plesova iz Baranje, Međimurja, Pokuplja i Bunjevaca. Publiku je posebno oduševila koreografija međimurskih pjesama i plesova.

Goste  je pozdravio župan općine Lendava mag. Anton Balažek, a na toplom prijemu su zahvalili gradonačelnik Đurđevca g. Slavko Gračan i predsjednik KUD-a »Petar Preradović« Đuro Bobovčan koji su pozvali Lendavčane u uzvratni posjet u Đurđevac.

TU TZ KKŽ