Danas se obilježava Međunarodni dan bijelog štapa

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije danas u prostoru koprivničkog Doma mladih obilježava Međunarodni dan bijelog štapa s ciljem senzibilizacije javnosti o problemima s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe.

Ovom je događanju uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u svom obraćanju okupljenima članovima Udruge zahvalio na predanom radu u promicanju prava i mogućnosti slijepih osoba.

„Iznimno je važno upoznati širu javnost s važnošću Međunarodnog dana bijelog štapa, kao i s izazovima s kojima se svakodnevno susreću slijepe i slabovidne osobe. Također vam zahvaljujem vam na trudu i angažmanu koji ulažete u brigu o vašim članovima, kojima osiguravate kvalitetno i sadržajno provođenje vremena kroz brojne aktivnosti. Županija u tome daje svoj doprinos sufinanciranjem programa i projekata, a našu ćemo odličnu suradnju nastaviti i dalje kako bismo slijepim i slabovidnim osobama omogućili još veće i ravnopravnije sudjelovanje u lokalnoj zajednici“, naglasio je zamjenik Ljubić.

Prigodnim riječima obratili su se predsjednik županijske Udruge slijepih Ivica Ferenčić i tajnica Udruge Maja Koren Golub, koji su govorili o prioritetima i značenju Međunarodnog dana bijelog štapa u 2021. godini, kao i o potrebama i problemima s kojima se slijepe i slabovidne osobe svakodnevno susreću.

Današnjem obilježavanju Međunarodnog dana bijelog štapa uz članove Udruge, prisustvovali su i članovi ostalih udruga osoba s invaliditetom s područja grada Koprivnice, a u sklopu programa održana je i prezentacija pomagala za slijepe osobe.

Služba ureda župana