Dan žena obilježen u Domu za starije i nemoćne

U petak, 6. ožujka u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica upriličena je svečana akademija povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena u organizaciji koprivničkog ogranka Udruge antifašističkih boraca i antifašista Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Forumom žena SDP-a i Udrugom žena HDZ-a Katarina Zrinski iz Koprivnice.
U ime Koprivničko – križevačke županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima koji je čestitao Dan žena istaknuvši kako moderno društvo postavlja nove zahtjeve ženama koje je doista teško ispuniti, a istovremeno se od njih očekuje da rade sve što su i nekad radile. „Društvo koje se ne sjeća svih velikih žena koje su borile za svoja prava, zapravo nema budućnosti, no srećom mi imamo budućnost“ rekao je zamjenik Pal.
Predsjednik koprivničke udruge antifašista Ivan Povijač obratio se prisutnima ženama i čestitao im njihov dan te izrazio nadu za još bolju suradnju koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Udruge. Doprinos ovom događaju dao je i predstavnik Muzeja grada Koprivnice Dražen Ernečić prisjećanjem na povijest borbe žena za jednakost i ravnopravnost te izložbom fotografija žena sudionica antifašističkog pokreta u Drugom svjetskom ratu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.