Dan za znanost – pridružite nam se!

Dan za znanost projekt je koji prvi puta organizira Gimnazija “Fran Galović” pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije. Ovakav projekt znanstvenog karaktera po prvi puta se održava van Grada Zagreba stoga ima veliku važnost za naš kraj i zajednicu.
„Dan za znanost“ naziv je novog projekta Gimnazije „Fran Galović“ koji je pokrenut radi promicanja i popularizacije znanosti. Cilj je projekta okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će – prema vlastitu odabiru – interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, kemije, biologije, elektrotehnike i psihologije. Cjelodnevno druženje odvijat će se u subotu 31. svibnja u dvorištu Gimnazije „Fran Galović“ od 10 do 16 sati, a završit će biciklijadom po Koprivnici uz vodstvo ravnatelja Vjekoslava Robotića. Više od 50 znanstvenika i njihovih asistenata iz Zagreba i Splita za posjetitelje je pripremilo niz predavanja, radionica, interaktivnih pokusa pomoću kojih će na privlačan i zabavan način približiti brojne znanstvene sadržaje široj populaciji. Ostvarivanje projekta omogućili su znanstvenici i znanstvene ustanove s kojima Gimnazija već godinama surađuje ili suradnju tek otpočinje. „Dan za znanost“ još je jedan projekt kojim Gimnazija gradi svoju prepoznatljivost slijedeći poznatu misao da je znanje moć.
Pozovite prijatelje! Dođite sa svojim obiteljima! Uključite se u radionice i poslušajte predavanja, uživajte u zanimljivostima koje su za vas pripremili vrhunski znanstvenici i njihovi suradnici!
Radionice i predavanja otvoreni su sve zainteresirane posjetitelje.
Radujemo se vašem dolasku!

Marina Furkes, mag. educ. math. et phys.

Program se nalazi u prilogu ispod: