Dan za znanost pod pokroviteljstvom Koprivničko – križevačke županije

U prostorijama koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ u subotu 30. svibnja održana su kreativna predavanja u sklopu projekta „Dan za znanost“ s ciljem popularizacije znanosti.
Otvorenju programa uz brojne goste i ljubitelje znanosti prisustvovao je i župan Darko Koren sa suradnicima koji je pohvalio ravnatelja Robotića i njegove suradnike koji su i ovim projektom potvrdili da je Gimnazija jedna od najboljih u državi te da gradi svoju prepoznatljivost slijedeći poznatu misao da je znanje moć.
Program se sastojao od četrdesetak kreativnih radionica, kvizova, predavanja na temu fizike, matematike i kemije, pokusa i igara. Cilj projekta je bio okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, kemije, biologije, elektrotehnike i psihologije pojasnila je voditeljica projekta Marina Furkes.
Projekt se od samog početka provodi pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a Grad Koprivnica ga je predložio kao Naj-akciju 2014. te je dobio Povelju za Naj-akciju 2014. godine.
Na ovogodišnjem okupljanju sudjelovalo je 60 znanstvenika edukatora iz Zagreba, Krapine i Beograda koji su za posjetitelje pripremili niz predavanja, radionica i interaktivnih pokusa pomoću kojih su na zabavan način posjetiteljima približili brojne znanstvene sadržaje.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.