„Dan za znanost“ održan u koprivničkoj gimnaziji

U koprivničkoj Gimnaziji „Fran Galović“ prošle je subote, 31. svibnja održan projekt „Dan za znanost“ kojemu je cilj bio okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji bi sudjelovali u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, kemije, biologije, elektrotehnike i psihologije. „Dan za znanost“ po prvi se puta održavao u Koprivnici, a okupio je brojne znanstvenike sa različitih instituta, fakulteta, udruga, itd. Zainteresirani su mogli prisustvovati radionicama poput „Kockanje, nogomet i kriminal“, „Vakuum oko nas“, „Biofizika sluha“, „Ja, mali Indiana Jones“, „Kol’ko kaplic, tol’ko let“ itd..

Ostvarivanje projekta omogućili su znanstvenici i znanstvene ustanove s kojima Gimnazija već godinama surađuje ili suradnju tek otpočinje. Bili su to Hrvatski institut za istraživanje mozga, Institut „Ruđer Bošković“, Institut za fiziku, Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, Međunarodni institut za znanost i obrazovanje, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Medicinski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, CARNet, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet, Filozofski fakultet te udruge: Ljetna tvornica znanosti, Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“, Znanstveno edukativno-zabavni centar Zagreb, Bioteka, BIUS i udruga eSTUDENT.

Otvorenju su, među ostalima, nazočili zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki. Ispred pokrovitelja, Koprivničko-križevačke županije prisutnima se obratio zamjenik župana Ivan Pal koji je ujedno i otvorio „Dan za znanost“.

„Dan za znanost“ još je jedan projekt kojim Gimnazija gradi svoju prepoznatljivost slijedeći poznatu misao da je znanje moć. Kako je izgledala znanstvena subota u koprivničkoj gimnaziji pogledajte u galeriji.

Odsjek za komunikacije i protokol