Dan ružičaste vrpce obilježen u Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima

Već tradicionalno prve subote u listopadu na gradskim trgovima u Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima obilježen je „Dan ružičaste vrpce“, kao i u ostalim krajevima Hrvatske. Klubovi koji okupljaju žene oboljele od raka dojke organizirali su podjele edukativnih materijala i informiranje građana o ovoj teškoj bolesti s naglaskom na preventivne preglede žena.

Od trenutka utvrđivanja dijagnoze pa do samog izlječenja žene prolaze kroz teške psihofizičke promjene koje ostavljaju neizbrisive tragove u njihovim životima, stoga u klubovima ističu kako je podrška i razumijevanje najbližih faktor koji itekako doprinosi ozdravljenju žena.

Dan ružičaste vrpce održava se 17. godinu zaredom, a riječ je o humanitarnoj akciji čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, dok je ružičasta vrpca znak i simbol sudjelovanja, solidarnosti i potpore.

Ovogodišnju akciju svojim dolaskom podržali su župan Darko Korenu u Križevcima te zamjenik župana Darko Sobota i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić u Đurđevcu.

Služba ureda župana