Dan povrća Koprivničko-križevačke županije održat će se 8. srpnja

U prostorijama Županijske uprave održan je prvi sastanak članova Organizacijskog odbora 13. Dana povrća Koprivničko-križevačke županije, predvođenih predsjednikom Zdravkom Matotanom, na kojemu je definiran hodogram aktivnosti te je kao datum održavanja manifestacije određen 8. srpnja.

Organizacijski odbor predložio je teme stručnih predavanja koje bi mogle biti zanimljive proizvođačima, a tiču se rješavanja problema i izazova s kojima se susreću u svom radu. Uz planiranu izložbu predviđen je i obilazak gospodarstva koja se bave povrtlarskom proizvodnjom, dok će naglasak cijele manifestacije biti na inicijativi koju je pokrenula Koprivničko-križevačka županija, a odnosi se na povezivanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s našom najvećom prehrambenom industrijom Podravkom.

Članovi Organizacijskog odbora još su razgovarali o aktualnim gospodarskim poteškoćama,  potencijalima proizvođača s ovog područja te o razvoju malih povrtlarskih proizvođača i njihovoj mogućnosti suradnje kroz zadruge.

Služba ureda župana