Dan općine Rasinja

Na praznik rada, 1. svibnja započela je proslava Dana općine Rasinja predstavljanjem Udruga s područja Općine Rasinja. U petak je održana međunarodna izložba vina Udruge vinogradara i voćara „Grozdek“ u društvenom domu u Subotici Podravskoj. Na izložbu je bilo prijavljeno ukupno 56 uzoraka, a dodijeljeno je 13 zlatnih, 34 srebrna i 3 brončana odličja te 6 priznanja. Šampionom izložbe proglašeno je vino traminac Marijana Vražića (berba 2013.).

Subota je bila rezervirana za umjetnost pa je u organizaciji Podravske Grude (udruge za očuvanje prirodne i kulturne baštine rodnog kraja), a pod pokroviteljstvom Općine Rasinja otvorena je izložba slikara „Rasinjskog kruga“ u novootvorenim prostorijama Općinskog centra za kulturu, tradiciju i edukaciju.

U ponedjeljak, 5. svibnja svečano je obilježen Dan općine Rasinja i blagdan sv. Križa.  Nakon otvorenja novouređene Školske ulice održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je načelnik Danimir Kolman prezentirao aktualne i planirane projekte na području Općine. Svečanoj proslavi Dana općine Rasinja nazočili su ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, saborski zastupnik Jozo Radoš, župan Darko Koren, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i brojni drugi gosti.

Odsjek za komunikacije i protokol