Koprivnička Gimnazija proslavila Dan škole i 113. obljetnicu postojanja

Danom otvorenih učionica i Danom sporta, s više od 40 radionica i finalima školskih sportskih natjecanja te svečanom akademijom u Domu mladih, koprivnička Gimnazija „Fran Galović“ u utorak, 30. travnja proslavila je svoj Dan škole i 113. obljetnicu postojanja. Događanjima je prisustvovao župan Darko Koren,  potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, zamjenik župana Ratimir Ljubić i suradnici.

Kao što je istaknuo ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić, škola je postala lider u obrazovanju te prepoznatljiva ustanova, ne samo u Koprivnici i Županiji, već i na europskoj i svjetskoj sceni.

„Prošla godina je za nas bila vrlo uspješna i izazovna, zadržali smo status obrazovnog lidera na ovom području što potvrđuju rezultati naših učenika na natjecanjima i državnoj maturi. Provodimo više od 300 kurikularnih aktivnosti, projekata mobilnosti učenika i profesora. Zahvaljujem na podršci našem osnivaču Koprivničkoj-križevačkoj županiji što su nas prepoznali kao vrijedne partnere“, istaknuo je ravnatelj Robotić.

U ime Županije na svečanoj akademiji obratio se zamjenik župana uputivši čestitke  povodom 113. obljetnice Gimnazije te dodao: „Naša je Gimnazija odličan primjer kako se s odličnim učenicima, kvalitetnim nastavnim kadrom i dobrim materijalnim uvjetima može puno postići. Gimnazija je prepoznata kao vrhunska obrazovna institucija, a to se može zahvaliti i velikom trudu profesora koji ulažu jako mnogo truda i van radnog vremena kako bi rezultati bili što bolji. Motivirati učenike da dolaze i izvan nastave na dodatne aktivnosti je pravi izazov.  Gimnazija se ima s čime pohvaliti, od rezultata na raznim natjecanjima, uspjeha učenika na državnoj maturi pa do sportskih natjecanja.  Jedna ste od rijetkih obrazovnih institucija u Hrvatskoj koja se može time pohvaliti“.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, kazavši kako je generator razvoja Podravine i Prigorja te pozitivan primjer i odlična motivacija za mlade ljude da ostanu živjeti u Gradu i Županiji.

Na svečanoj akademiji dodijeljena su i priznanja najboljim učenicima u protekloj školskoj godini, te je tako najboljim učenikom prvih razreda proglašen Lovro Klobučar, među drugim razredima to je bila Marta Kunštić, koja je članica hrvatske olimpijske reprezentacije iz astrofizike, dok je u trećim razredima najboljim proglašen Luka List, član hrvatske olimpijske reprezentacije iz kemije. Najboljim učenikom četvrtih razreda proglašen je Bartol Kekez, a za najboljeg profesora izabran je Zoran Pintarić koji svojim radom posebno motivira učenike u stjecanju znanja.

U kulturno-umjetničkom programu učenici su pokazali svoje glazbene i scenske vještine, a u bogatom programu proslave Dana Gimnazije pripremili, uz sportska događanja, pripremili su izložbe, radionice iz prirodnih znanosti, kvizove i druga zanimljiva događanja.

Služba ureda župana