Održano 8. Otvoreno prvenstvo Grada Koprivnice u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe i državno ekipno prvenstvo „Croatia Cup 2017“

Na terenu NK Starigrad u Starigradu, u organizaciji Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „Podravina“, proteklog je vikenda održano 8. Otvoreno prvenstvo Grada Koprivnice u amaterskoj radiogoniometriji za slijepe te državno ekipno prvenstvo „Croatia Cup 2017“, kojima je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Zamjenik Ljubić u svom je obraćanju pozdravio prisutne te sudionicima poželio uspješne rezultate natjecanja. Osvrnuo se i na izvanredne rezultate Udruge koja je u 2016. godini na ovom Prvenstvu osvojila pehar za prvo mjesto. Također, naglasio je važnost ovakvih druženja kao mjesta za razvoj socijalne integracije, komunikacije i prijateljskih odnosa, a ujedno je to i prilika za širenje ravnopravnosti, tolerancije i međusobnog poštivanja.

Na Prvenstvu je sudjelovalo dvadesetak natjecatelja iz 6 sportskih udruga slijepih iz cijele Hrvatske, s ciljem razvoja svijesti o poteškoćama s kojima se susreću slijepe osobe, uz naglasak na osjećaj za orijentaciju kod kretanja slijepih osoba.

Natjecanje je održano u pojedinačnoj konkurenciji u kategorijama juniori, seniori, veterani i žene. U kategoriji žena prvo mjesto je osvojila Grganić Kata iz Koprivnice, drugo mjesto Štefanović Sanja iz Rijeke, a treće mjesto Babić Vesna iz Koprivnice. U kategoriji veterana prvo je mjesto osvojio Marijan Črneli iz Koprivnice, drugo mjesto pripalo je Tomislav Liliću iz Rijeke dok na trećem mjestu je Rebselj Ivan iz Zagreba. U kategoriji seniora prvo mjesto je osvojio Bunić Davor iz Siska, drugo mjesto Nedeljko Popović iz Karlovca, a treće mjesto Cifrek Dejan iz Koprivnice. U juniorskoj kategoriji prvo mjesto je odnio Obradović Saša iz Zagreba, a drugo mjesto Emanuel Frankol iz Koprivnice.

Generalni plasman „CROATIA CUP 2017“ donio je prvo mjesto Davoru Buniću iz Siska, drugo mjesto Marijanu Črneli iz Koprivnice, a treće mjesto Tomislavu Liliću iz Rijeke.

Služba ureda župana