Članovi Organizacijskog odbora 19. Dana voća raspravljali o programu manifestacije

Kako bi dogovorili detalje oko održavanja programa 19. Dana voća Koprivničko-križevačke županije, u prostorijama Županijske uprave sastali su se članovi Organizacijskog odbora na svojoj drugoj po redu sjednici, kojom je predsjedao zamjenik župana Darko Sobota.

Manifestacija će se održati od 6. do 7. listopada 2017. godine u Đurđevcu, a važno je naglasiti kako su u tijeku prijave za izlagače za prodajnu izložbu koja će biti predstavljena na Trgu svetog Jurja. Za sve informacije zainteresirani se mogu obratiti Upravnom odjelu za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu, a prijave su otvorene do 25. rujna.

Na sjednici se razgovaralo o temama stručnih predavanja te je dogovoreno kako će se u petak 6. listopada u prostoru utvrde Stari grad prezentirati sljedeće teme, koje su inicirali sami proizvođači:

  1. Prezentacija Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi u lancu opskrbe hranom
  2. Negativni utjecaj visokih temperatura na voćarsku proizvodnju
  3. Navodnjavanje – mogućnost iskorištavanja potencijala
  4. Primjena novih bioorijentiranih tehnologija u voćarstvu
  5. Razvoj proizvodnje voća za potrebe prerađivačke industrije
  6. Prezentacija strojeva za voćarstvo

U subotu, 7. listopada u 10 sati na Trgu svetog Jurja na rasporedu je svečano otvorenje, uz goste i kulturno-umjetničko program u organizaciji Turističke zajednice Grada Đurđevca. Nakon razgledavanja izlagačkih prostora, proglasit će se oni najljepše uređeni, a tijekom cijelog vremena trajanja manifestacije održavat će se prikazi tradicionalnog pečenja pekmeza i rakije te izrade aranžmana i skulptura od voća, a posjetitelji će moći degustirati i voćne smoothie napitke.

Služba ureda župana