Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Koprivničko-križevačke županije sastali se na 27. sjednici

Na 27. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak, 14. prosinca u prostorijama Županijske uprave raspravljalo se o financijskom poslovanju poduzetnika u 2014. godini i trgovačkih društava u vlasništvu Koprivničko – križevačke županije te sivoj ekonomiji i radu na crno.

Predsjednik Vijeća, Mirko Habijanec otvorio je sjednicu i pozdravio članove Vijeća te sve prisutne, a sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Pročelnik Štimac osvrnuo se na financijske rezultate poslovanja poduzetnika u 2014. godini te trgovačkih društva u vlasništvu Koprivničko-križevačke županije. Štimac je naglasio kako Županijska trgovačka društva po ekonomičnosti poslovanja, zauzimaju visoko treće mjesto, a prema produktivnosti rada prema ukupnom prihodu po zaposlenom 6. mjesto, dok je po dobiti nakon poreza na 8. mjestu od ukupno 21 regija.

O sivoj ekonomiji i radu na crno izvještaj je podnio Siniša Horvat, voditelj ispostave Koprivnica – Inspektorat rada pri tome naglasivši kako su prošle godine imali ukupno 200 nadzora te da je najveći problem, pored rada na crno, neisplata plaća odnosno neisporučivanje obračunskih lista.

IMG_1013mZamjenik pročelnika Carinskog ureda Zagreb, Roman Laptoš osvrnuo se na ovlasti Carinske uprave te istaknuo kako je ove godine izvršeno 165 nadzora nad neregistriranim djelatnostima.

Načelnica Odjela za mirovinsko osiguranje i rješavanje o pravima u prvom stupnju, Đurđica Holek, govorila je o prijavama na mirovinsko osiguranje te rokovima za prijavu i istaknula kako je na obavezno mirovinsko osiguranje prijavljeno 26.310 radnika.

Željka Bučan, predstojnica Porezne uprave, Područni ured sjeverna Hrvatska, pohvalila je Koprivničko-križevačku županiju te istaknula kako pored Varaždinske, Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije ima najmanje nepravilnosti vezanih uz neizdavanje računa i neevidentiranog prometa.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.