Član Udruge „Bolje sutra“ Ivan Friščić sudjelovao na edukaciji „Menadžment volontera“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice provodi aktivnosti jačanja kapaciteta Udruge te je u sklopu toga od 16. do 21. studenoga 2014. mladi član Udruge Ivan Friščić sudjelovao je na treningu „Menadžment volontera“ za mlade i organizacije koje rade s mladima. U organizaciji Mreže mladih Hrvatske i Volonterskog centra Zagreb trening je održan u okviru projekta „Prema punim potencijalima – volontiranje osnažuje ljude i zajednice“.

Trening se provodio uz financijsku potporu Europske unije, a bio je namijenjen osobama koje u svojim organizacijama koordiniraju volontere. Glavni ciljevi projekta su osnažiti organizacije mladih i koje rade s mladima za provedbu kvalitetnih volonterskih programa i rada s mladima, podići razinu javne svijesti o važnosti volontiranja te njegovim dobrobitima za pojedince i zajednicu, kao i doprinijeti priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem. Edukacijske cjeline Treninga bile su: Abeceda volontiranja – uvod u pravni okvir za volontiranje u Republici Hrvatskoj (uloga u razvoju aktivnog građanstva, promocija i informiranje građana o volontiranju, motivacija volontera); Priprema, pozor, volontiraj! – pronalaženje, odabir, priprema i uključivanje volontera, osmišljavanje dugoročnih i kratkoročnih volonterskih programa; Podrška, nagrada, pogled u budućnost – praćenje volontera, uloga koordinatora u volonterskom procesu, modeli nagrađivanja volontera, uvod u evaluacijski proces.

Edukacija „Menadžment volontera“ bazirana je na nacionalnom kurikulumu razvijenom od strane Hrvatske mreže volonterskih centara u suradnji s organizacijom MOVISIE iz Nizozemske. Predstavnik Udruge predstavio se kratkom prezentacijom o Koprivničko-križevačkoj županiji i košarom iznenađenja u kojoj su bili proizvodi prehrambene industrije Podravka iz Koprivnice, „Koprivnjaki“ kolačem od koprive i predmetima izvezenima „Ivanečkim vezom“.

Marija Mraz,
predsjednica Udruge „Bolje sutra“