CISOK Koprivnica obilježio prvu godišnjicu rada

Zamjenik župana Ivan Pal prisustvovao je u ponedjeljak, 21. srpnja obilježavanju 1. godišnjice rada Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Koprivnica. Nakon uvodne riječi predstojnice Područnog ureda Križevci HZZ-a Jadranke Čapalija, stručne savjetnice u CISOK-u Martina Majić i Marija Đuran predstavile su sva postignuća Centra u zadnjih godinu dana te najavile neke buduće planove. Osim zamjenika župana, obilježavanju godišnjice rada CISOK centra nazočili su i zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić, ravnateljica PORA-e Melita Birčić i mnogi drugi.

Predstojnica Čapalija istaknula je kako je u posljednjih godinu dana 3448 osoba koristilo njihove usluge, a najveći broj od tog broja čine nezaposlene osobe (1865). Osim nezaposlenim osobama, Centar je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, studentima, roditeljima, poslodavcima te zaposlenim osobama.

CISOK centar je središnje mjesto pružanja novih usluga profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. S novim modelom rada koji je prilagođen potrebama pojedinca, omogućena je dostupnost informacija o cjeloživotnom profesionalnom usmjeravanju i razvoju karijere svim građanima, čime se ostvaruju pretpostavke za kvalitetnije usklađivanje ponude i potražnje na tržištu rada.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.