Četvrta „Vuzmena košarica“

U sklopu manifestacije „U susret Uskrsu“ kao dio projekta Pisanica od srca u prostorijama Koprivničko-križevačke županije je u ponedjeljak 8. travnja održana četvrta „Vuzmena košarica“.

 

Nositelj projekta Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije uspjela je animirati 13 vrtića i 4 škole da se uključe svojim pisanicama i rukotvorinama u ovu hvalevrijednu akciju.

Tako je nakon pregleda prosudbene komisije u kategoriji vrtića prvo mjesto pripalo DV Bubamara iz Kalinovca. Na drugo mjesto plasirao se DV Vrapčić iz Drnja, a na treće DV Tratinčica iz Koprivnice. U kategoriji škola prvo mjesto su osvojili učenici OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca. Drugoplasirana je PŠ Gotalovo, a treće OŠ Kalnik.

Organizator natjecanja osigurao je i vrijedne nagrade u vidu poklon bonova u Narodnim novinama, a kako su se pisanice i prodavale ukupno je skupljeno 2.101,05 kn koje će biti uplaćene na žiro račun humanitarne zaklade „Naš mali kutak raja“ iz Koprivnice. U druženju sa sudionicima projekta i njihovim mentorima uz župana Darka Korena sudjelovali su i direktor Turističke zajednice Zdravko Mihevc te zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal.