Četrdeset pčelara primilo uvjerenje o završenoj edukaciji

Svečano uručivanje uvjerenja o završenom programu edukacije za pčelare održano je u utorak 18. prosinca u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici. Županija je ovaj program u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem provela jer je prema standardima Europske unije potrebno da svi poljoprivredni proizvođači imaju završeno odgovarajuće obrazovanje.

Čak četrdeset pčelara s područja Koprivničko-križevačke županije time je usavršilo svoje znanje, a uvjerenje o završenom programu moći će upisati i u radnu knjižicu. Pčelarima je uvjerenja uručio zamjenik župana Ivan Pal, zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denisom Maksićem.

Zamjenik župana Ivan Pal tom je prilikom istaknuo kako će Koprivničko-križevačka županija i u budućnosti nastaviti sa sufinanciranjem edukacije poljoprivrednih proizvođača kako bi bili što spremniji za ispunjavanje zahtjeva koji će biti pred njima u budućnosti.

Koprivničko-križevačka županija kontinuirano od 2003. godine subvencionira edukaciju poljoprivrednih proizvođača. Do sada je kroz takav program edukacije koji su provodile obrazovne institucije (VGU Križevci i POU Koprivnica) prošlo oko 1000 polaznika, a Županija je izdvajala 700 kuna po polazniku u programu.