Čestitka župana Darka Korena djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije

Poštovani djelatnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu,

Iskreno i od srca Vam upućujem čestitku povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe kojim obilježavamo i odajemo počast Vašoj nesebičnoj žrtvi i predanom radu u obavljanju ove  iznimno odgovorne i teške djelatnosti, posebice u vremenu epidemije koronavirusa. Temelj svakog zdravstvenog  sustava je kvalitetan kadar te s ponosom mogu kazati kako je županijski Zavod za hitnu medicinu u potpunosti osiguran stručnim medicinskim djelatnicima koji svakodnevno obavljajući zahtjevne zadaće ulijevaju sigurnost našim sugrađanima.

Županija brine o Zavodu od samog osnutka, kako o središtu u Koprivnici tako i o ispostavama u Križevcima i Đurđevcu konstantno pružajući materijalnu podršku u nabavci sve potrebne medicinske opreme koja  omogućava kvalitetnije zbrinjavanje pacijenata. Sa zadovoljstvom mogu kazati kako smo jedna od rijetkih županija koja je u potpunosti obnovila vozni park  svojeg Zavoda te u posljednje dvije godine nabavila 14 novih vozila ukupne vrijednosti 3,1 milijuna kuna, a veseli nas što će u Zavod idućeg tjedna stići još dva nova sanitetska vozila. Zavod je realizirao i energetsku obnovu  zgrade hitne medicine u iznosu od 1,4 milijuna, nabavio vrijednu medicinsku opremu te uspješno prijavio i dobio pola milijuna kuna bespovratnih sredstava za važan projekt dodatne edukacije svojih zaposlenika.

Sve ovo dokazuje kako je Zavod pravi primjer kako zdravstveni sustav može kvalitetno funkcionirati, a Županija kao osnivač će mu i dalje pružati punu podršku u daljnjem razvoju. Zdravstveni sustav županije funkcionira na izrazito kvalitetan način i na zadovoljstvo svih stanovnika koji koriste usluge zdravstvenih ustanova u čemu Vi djelatnici Zavoda imate veliku ulogu na čemu Vam još jednom zahvaljujem u ime Županijske uprave.

župan Darko Koren