Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja

Danas obilježavamo Svjetski dan učitelja i tim povodom želim Vam u  ime Koprivničko-križevačke županije i u svoje osobno ime najiskrenije čestitati dan u kojem slavimo Vaš rad na kojemu se temelji razvoj našeg društva.

Uvjeren sam kako Vas ovo zahtjevno vrijeme epidemije koronavirusa neće obeshrabriti, već dodatno motivirati kako bi svojim predanim zalaganjem, entuzijazmom i strpljenjem u sinergiji s učenicima nastavili stvarati zemlju znanja i zajednicu svijetle budućnosti.

Svako uspješno društvo temelji se na obrazovanju, a Koprivničko-križevačka županija brojnim projektima, programima i investicijama koje provodi dokazuje svoje opredjeljenje razvoju obrazovanju kao prioritetu djelovanja.  Upravo se za taj sektor izdvaja velik dio županijskih proračunskih sredstava te s ponosom moramo reći kako trenutno ulažemo 160 milijuna kuna u ovaj sektor. Naši najznačajniji projekti su izgradnja županijskog Centra kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu te pet školskih sportskih dvorana u općinama, čime će se kvaliteta obrazovnog sustava podići na još bolju razinu.

Dragi prosvjetni djelatnici, Županija kontinuiranim ulaganjima pokazuje koliko nam je obrazovanje važno, no ključan pokretač društva upravo ste Vi – učitelji, nastavnici i profesori, koji svojim znanjem oblikujete i stvarate buduće generacije. Želim Vam mnogo uspjeha u pozivu koji ste odabrali te se nadam kako ćemo zajedničkom suradnjom još više unaprijediti obrazovne uvjete za svu našu djecu, na korist cijele zajednice i društva u cjelini.

Sretan Vam Svjetski Dan učitelja!

 

Župan Darko Koren