Business summit „Gradovi i regije generatori razvoja“

U prostorima Zagrebačkog velesajma u Zagrebu se od 17. do 20. rujna održava Zagreb business summit s temom „Gradovi i regije generatori razvoja“. U sklopu summita održava se međunarodna konferencija pod nazivom „Investicijski projekti, potencijali i politike“. Summit je otvorio predsjednik RH Ivo Josipović, a otvorenju su između ostalih prisustvovali i brojni predstavnici lokalne i regionalne samouprave.

Nakon otvorenja održan je okrugli stol pod nazivom „Odnos javnosti i civilnog društva prema investicijama“, a potom i predstavljanje investicijskih politika kojima je cilj doprinijeti novim razvojnim mogućnostima gradova i regija. Predstavnici ministarstva poduzetništva i obrta, vanjskih i europskih poslova, regionalnog razvoja i fondova EU te rada i mirovinskog sustava govorili su o potencijalu poduzetničkih impulsa, gospodarskoj diplomaciji i podršci izvozu, korištenju EU fondova za brži razvoj gradova i regija te jačanju konkurentnosti ulaganjem u ljudske resurse.

Događaju su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali pročelnik UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove