Brza cesta od Križevaca do Koprivnice tema sastanka s predstavnicima Hrvatskih cesta

Nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji na provedbi Operativnog plana razvoja cikloturizma Podravine i Prigorja u Koprivničko-križevačkoj županiji 2017.-2020. godine., župan Darko Koren održao je radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta.

Župan je predstavnike Hrvatskih cesta, predvođenih članom Uprave Alenom Leverićem, informirao o projektima i planovima cestogradnje na  području Koprivničko-križevačke županije, što je bila i tema nedavno održanog sastanka sa saborskim zastupnicima s područja Županije. Obzirom na to da se razgovaralo o prometnim projektima na području grada Križevaca, konkretno o nastavku gradnje brze ceste od Križevaca prema Kloštru Vojakovačkom, odnosno Koprivnici i izlasku iz poduzetničke zone Gornji Čret. Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Mario Rajn sa suradnicima.

Također je dogovoreno kako će ovaj inicijalni sastanak biti podloga za radni sastanak koji će se održati u roku od 2 tjedna, a prisustvovat će mu svi relevantni dionici – Hrvatske autoceste, koji su bili u početku nositelj realizacije projekta sadašnje brze ceste, Hrvatske ceste, Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije koji će napraviti reviziju postojećeg rješenja brze ceste i Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju, zaštitu okoliša i zaštitu prirode.

Služba ureda župana