Brojnim događanjima obilježen Dan općine Virje

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljeno je obilježavanje dana općine Virje i zaštitnika župe Sv. Martina.

Uoči održavanja svečane sjednice općine Virje, osim otvaranja novog vrtića, mjestom je prošla svečana povorka, održan je scenski prikaz Dobročinstva sv. Martina i sveta misa u župnoj crkvi te je blagoslovljeno novo vatrogasno vozilo DVD-a Virje.

Sjednicu Općinskog vijeća otvorio je zamjenik predsjednika Mladen Mesarov koji je pozdravio uvažene goste, a mještanima čestitao Dan Općine.

Općinski načelnik Mirko Perok u svom se govoru osvrnuo na aktivnosti i realizirane projekte općinske vlasti u protekloj godini istaknuvši smanjenje nekih prihoda od strane dosadašnje Vlade, prije svega naknade za eksploataciju mineralnih sirovina te dodao kako su dodatnim naporima i uštedama uspjeli ostvarili nekoliko kapitalnih projekata.

sjednica Virje (2)Od brojnih projekata načelnik je istaknuo završetak izgradnje vodovodne mreže u svim naseljima čime je svim stanovnicima osigurana mogućnost priključenja na novi vodoopskrbni sustav. Projekt u vrijednosti 2,5 milijuna proveden je u suradnji s tvrtkom Komunalije Đurđevac, a uz sufinanciranje Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskih voda. Isto tako, uz potporu Županije i Hrvatskih voda, nastavljena je izgradnja glavnog kolektora kanalizacije u Goričkoj i Novigradskoj ulici u vrijednosti 2 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se krajem godine. Naglasio je i kvalitetnu suradnju sa brojnim udrugama i ustanovama na području općine, osvrnuo se i na poticanje razvoja civilnog i kulturnog sektora te zahvalio Koprivničko – križevačkoj županiji na potpori u nizu projekata, ali i najavio nove infrastrukturne projekte u budućem razdoblju.

Uz brojne goste, načelnice i načelnike općina, gradonačelnike, članice i članova Županijske skupštine i uzvanike svečanoj sjednici prisustvovali su i zamjenik župana Darko Sobota te general pukovnik Mladen Markač.

Zamjenik župana Darko Sobota čestitao je načelniku i svim suradnicima na predanom radu, jer „samo takav rad može rezultirati ovakvim projektima od izuzetne važnosti za život i razvoj lokalne zajednice“ zaključio je zamjenik Sobota te naglasio važnu ulogu jedinica lokalne i regionalne samouprave koje se bore za bolji standard i život stanovnika na svojim područjima.

sjednica Virje (1)General Mladen Markač prisjetio se trenutka stvaranja naše domovine Hrvatske te pozvao sve da budu ponosni na ono što imamo, ali i naglasio važnost zajedništva za budućnost i bolji život naše djece.

Na kraju sjednice načelnik Perok dodijelio je javna priznanja Općine Virje. Zlatna plaketa na području kulture dodijeljena je Biserki Hatadi, na području društvenih djelatnosti dodijeljena je Josipi Rasinec, za područje sporta dodijeljena je Nedeljki Baruškin, a za područje tehničke kulture Ivici Čižmešinkinu. Javno priznanje zlatna plaketa na području vatrogastva dodijeljena je Saši Gregaru, a na području poljoprivrede Mirku Cepetiću.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.