Brojni sadržaji na Atletskom danu u Koprivnici

Na novouređenom igralištu kod koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, u subotu 8. srpnja održan je Atletski dan u sklopu kojeg su se mladi sportaši iz Atletskog kluba Koprivnica, ali i ostali zainteresirani građani, natjecali u trčanju, preponskom trčanju, skoku u vis, brzom hodanju, bacanju kugle, skoku u dalj te štafetnom trčanju, a također je predstavljeno i bacanje vortexa.

Podršku sportašima pružili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, a posebna zanimljivost bila je demonstracija street workouta na sprava koje su postavljene na igralištu.

Igralište je otvoreno za sve građane, a također je aktivna i aplikacija putem koje se mogu rezervirati tereni  https://www.eigraliste.koprivnica.hr/

Spomenuto igralište obnovljeno je u sklopu projekta revitalizacije koprivničkog gradskog parka, a radovi su obuhvatili obnovu sportskih terena te izgradnju rasvjete igrališta. Postavljena je suvremena umjetna elastična i protuklizna podloga te sprave i oprema visokog standarda. Igralište se sastoji od staze za trčanje (duljine 75 m), zaletišta za skok u dalj s jamom, vježbališta sa spravama, igrališta za rukomet i mali nogomet, dva igrališta za košarku, igrališta za odbojku i tenis te atletske staze za rekreativno trčanje u duljini 200 metara. Uz zapadni rub igrališta postavljena je žičana panelna ograda visine je 2,00 metra, koja je, kao i svi sportski tereni, izvedena u skladu s Državnim pedagoškim standardom osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja.

Služba ureda župana