Brojni KUD-ovi i folklorni ansambli nastupili na „Delovskom veselju“

U novigradskoj sportskoj dvorani je održano četvrto “Delovsko veselje”, folklorna priredba, koja je pored kulturno-umjetničkog društva Delovi kao domaćina okupilo brojne goste, a imalo je i međunarodni karakter jer je gostovalo društvo Puračić iz Bosne i Hercegovine. Nastupili su: Folklorni ansambl Koprivnica, KUD Lastovo iz Dubrovačko-neretvanske županije, KUD Pušća iz Zagrebačke županije te Stjepan Večković, solist na 30 tradicijskih glazbala, koji je ovom prilikom svirao gajde i podravske dude.

Priredbi  je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, koja je zahvalila organizatorima na ustrajnosti u pripremi i okupljanju srodnih društava, koja njeguju folklornu tradiciju svojih krajeva. Naglasila je veliku važnost da društvo koje djeluje u malom selu Delovima, svake godine okupi veliki broj društava te na taj način prezentira svoj kraj, ali i cijelu Podravinu. Pozdravila je goste i zahvalila im na dolasku i na čuvanju tradicije i običaja te izrazila želju da ponesu lijepe dojmove iz Delova i Novigrada Podravskog.

Uz kulturno-umjetnički program održana je i izložba slika, na kojoj su se predstavile likovne udruge  Likresa iz Novigrada Podravskog, Glogov zdenac iz Glogovca, Likovna sekcija Podravka 72 iz Koprivnice te Likovno-kreativna sekcija KUD-a Delovi.

Načelnik općine Zdravko Brljek je također pozdravio goste i sve prisutne uz zahvalu te otvorio ovu priredbu.

Služba ureda župana