Brojni građani dali podršku oboljelima od multiple skleroze na 2. humanitarnoj biciklijadi „Biciklirajte s nama, biciklirajte za one koji ne mogu“

Koprivničko-križevačka županija i ove je godine kao pokrovitelj podržala humanitarnu biciklijadu „Biciklirajte s nama, biciklirajte za one koji ne mogu“, koja je održana u subotu, 1. lipnja povodom Svjetskog dana multiple skleroze.

Organizator ove 2. humanitarne biciklijade bilo je Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Biciklističkim klubom „Rotor“, a rutu koja je započela na Zrinskom trgu u Koprivnici i vodila preko Trga mladosti, Starogradske ulice, Mlinarske ulice, Reke i Velike Mučne odvozio je i zamjenik župana Ratimir Ljubić, uz brojne građane.

Kao što je istaknula predsjednica Društva Radmila Futek, svrha ovog događanja bila je podići svijest u javnosti o bolesti multiple skleroze, koja je bolest s tisuću lica, a oboljele se željelo potaknuti na bavljanje fizičkom aktivnošću, druženje i sudjelovanje u životu lokalne zajednice. Predsjednica Funtek zahvalila je Županiji na podršci i pokroviteljstvu te dodala kako društvo trenutno broji nešto više od 100 članova, no stvarne su brojke znatno veće.

Zamjenik Ljubić čestitao je predsjednici Funtek, kao i glavnom inicijatoru biciklijade, članu Biciklističkog kluba „Rotor“ i Društva, Tomislavu Lončaru na organizaciji ovog hvalevrijednog događaja te dodao: „Županija kroz podršku aktivnostima Društva nastoji oboljelima pružiti mogućnost za veću kvalitetu života, a ovo je jedan je načina za upoznavanje šire zajednice s potrebama oboljelih. Također je važno da se svi zajedno družimo, a građane pohvaljujem na sjajnom odazivu.“

Cilj se nalazio kod Šumarske lugarnice „Račarica“ u Velikoj Mučnoj, gdje su se vrijedni biciklisti, ali i nekolicina motociklista, družili uz piknik.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od multiple skleroze u Hrvatskoj boluje preko 6 tisuća osoba.

Služba ureda župana