Brojna publika uživala na 32. Ivanečkim kresovima

Prošlog je vikenda u Koprivničkom Ivancu održana manifestacija 32. Ivanečki kresovi koja slavi folklorne običaje, tradiciju, narodne nošnje, pjesmu i ples. Manifestaciji su, uz brojnu publiku, prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev te načelnik Općine Zoran Vrabelj.

U ime domaćina okupljene je pozdravila Gordana Horvat, predsjednica Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec, koja je naglasila kako su Ivanečki kresovi jedna od najstarijih manifestacija naše županije te najznačajnije i najstarije kulturno nasljeđe Koprivničkog Ivanca. Ivanečki vez ima status nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske.

Zamjenik Ljubić pohvalio je Društvo na aktivnosti u području očuvanja i širenja kulturne baštine, a posebno što se tiče prenošenja na mlađe generacije.

Manifestaciju je otvorio načelnik Vrabelj, a u folklornom dijelu programa predstavila su se domaća i gostujuća folklorna društva. Uoči otvorenja održan je mimohod ulicama Koprivničkog Ivanca, a u večernjim satima publiku je zabavljao glazbeni program.

 

Služba ureda župana

Fotografije: TZ KKŽ