Brojne aktivnosti u projektu Dravis 3

U gradu Pécsu (Pečuhu) u Mađarskoj u četvrtak je  12. rujna 2013. održan  pripremni sastanak u sklopu projekta Dravis 3, na kojem su sudjelovali i predstavnici Koprivničko-križevačke županije kao projektnog partnera.  Ispred Koprivničko-križevačke županije sastanku su prisustvovali Stjepan Behin, Ana Mušlek i Ana Bilješko, te Roman Sabol ispred Državne uprave za zaštitu i spašavanje Centar 112.

Tema sastanka bila je priprema dvodnevnog treninga koji će se održati 15. i 16. studenoga 2013. u Pécsu. U sklopu prvog dana održavanja treninga održat će se edukacija, na kojoj će se naći teme poput zajedničke suradnje u pograničnom području u slučaju katastrofe, volonterske specijalne službe, te zaštita kritične infrastrukture u Republici Hrvatskoj i Mađarskoj. Drugog dana treninga održat će se simulacija potresa, te zatim vježba spašavanja, tijekom koje će se formirati zajednički zapovjedni operativni stožer, koji će u slučaju katastrofe zatražiti pomoć od hrvatske strane pomoću posebnog softvera DRIX.

Iz Koprivničko-križevačke županije na toj vježbi sudjelovat će interventni tim za spašavanje iz ruševina i Gorska služba spašavanja (GSS).